## How many odd days does 1900 years have

Each fourth century is a leap year.

Example: 400, 800, 1200, 1600, 2000, 2400 are leap years, but 700, 1300, 1900 are not leap years.

Odd Days: For a given number of days, number of days more than complete week are called odd days.

Example: in 10 days, there is one week and 3 odd days..

## How many odd days are there in 1000 days

6 odd daysThus, “6 odd days” are in 1000 days.

## How many odd days are there in 50 years

6 odd days50 yrs= 12 leap yr + 38 ordinary yr. Hence, 6 odd days.

## How many odd days are there in 1600

1600 years = 24 x 16 = 384 leap years (100 years = 24 leap years) (because 100 years have 24 leap years) 1 leap year = 2 odd days (52 weeks + 2 odd days) 384 leap years = 384 x 2 = 768 odd days –(A) 1600 years = 1600 – 384 = 1216 ordinary years 1 ordinary year = 1 odd day (52 weeks + 1 odd day) 1216 ordinary years = …

## How many odd days were there in 1999

2 odd days1997, 1998 and 1999 are not leap years. 1998 and 1999 has 2 odd days.

## How many odd days were there in 1997

Aptitude :: Calendar – Discussion 97 years has 24 leap years + 73 ordinary years. Number of odd days in 97 years ( 24 x 2 + 73) = 121 = 2 odd days.

## How many odd days are in 365 days

1 ordinary year = 365 days = (52 weeks + 1 day.) 1 ordinary year has 1 odd day. 1 leap year has 2 odd days. = (76 x 1 + 24 x 2) odd days = 124 odd days.

## Is 100 a leap year

So every 100 years we don’t have a leap year, and that gets us 365.24 days per year (1 day less in 100 year = -0.01 days per year). Closer, but still not accurate enough! So another rule says that every 400 years is a leap year again.

## How many odd days are there in 2000 days

Number of odd days in 2000 = 0. (When 11 is divided by 7, it gives 4 as the remainder.) 31 + 14 = 45 days ⇒ (6 weeks + 3 days) = 3 odd days. ∴ Total numbers of odd days = (0 + 4 + 3) = 7 odd days.

## How many odd days are there in 797 days

Answer: 3 will be the answer because 7, 9 and 7 are odd days.

## How many odd days are there in 100 years

5 odd daysOdd days in a century: A century has 76 ordinary years and 24 leap years. ∴A century or 100 years have 5 odd days.

## How many odd days are there in 100 years just after end of 2000

Concept of Odd Days This additional day is called an odd day. The concept of odd days is very important in calendars. In a century – i.e. 100 years, there will be 24 leap years and 76 non-leap years. This means that there will be 24 x 2 + 76 x 1 = 124 odd days.

## How many leap years are there in 500 years

24 leap yearsGiven year is divided by 4, and the quotient gives the number of leap years. But, as 100 is not a leap year ⇒ 25 – 1 = 24 leap years.

## How many odd days are there in 1800 continuous years

Every one of 800 years, 1200 years, 1600 years, 2000 years and so on has 0 odd days. February: 28 days(ordinary year) gives ‘0’ odd days, 29 days (leap year) gives ‘1’ odd day.

## Why are there no odd days for 400 years

Every 100 years have 76 ordinary years and 24 leap years. Odd days in ordinary year = (52 weeks + 1) days. … The number of odd days in 400 years will be ( 5 x 4 + 1) because 400 is itself a leap year and that is why it has one odd day extra. Thus odd days in 400 will be 0.

## How many odd days are in 75 days

1776) Counting of odd days: No of odd days in 1600 years = 0 No of odd days in 100 years = 5 75 years = 18 leap years + 57 ordinary years = 18*2 + 57*1 = 36 + 57 = 93 odd days = 13 weeks + 2 odd days = 2 odd days ∴ 1775 years have (0+5+2) = 7 odd days = 0 odd days.

## Why there are 24 leap years in 100 years

Explanation: Given year is divided by 4, and the quotient gives the number of leap years. Here, 100%4 = 25. But, as 100 is not a leap year => 25 – 1= 24 leap years.

## How many odd days are in 80 years

⇒ 80 years = 20 leap years + 60 ordinary years = ( 20 x 2) + 60 x 1) odd days i.e. 100 odd days or 2 odd days .

## How many odd days are in 15 years

Answer: 100 years give us 5 odd days as calculated above. 200 years give us 5 x 2 = 10-7 (one week) => 3 odd days. 300 years give us 5 x 3 = 15-14 (two weeks) => 1 odd day.

## How many odd days is 500 years

5 Odd DaysReason for 500 Years has 5 Odd Days.